Tisztelt Érdeklődők!

A megnövekedett igények miatt a visszahívások több napot is igénybe vehetnek. Türelmüket és megértésüket köszönjük. Az árbecslésben kiküldött árak tájékoztató jellegűek. Pontosabb árakat csak a telefonos egyeztetések után tudunk küldeni.

Köszönettel, Alfanapelem

50%-os otthonfelújítási állami támogatás napelemes rendszerre

50%-os otthonfelújítási állami támogatás napelemes rendszerre

  • 2020.12.07

Amennyiben szeretné kiszámolni mekkora napelemes rendszerre van szüksége kattinson a kalkulátor gombra.

Otthonfelújítási állami támogatás napelemes rendszerre

A kormány 2020. január 1-jétől Otthonfelújítási támogatást biztosít családok részére. A támogatás feltétele szerint legalább egy gyermeket nevelő családok otthoni felújítási költségeinek a felét átvállalja az állam, maximum 3 millió forintig.

A támogatást maximális összege 3 millió forint lehet.

A támogatás alapfeltételei:

- minimum egy 25 évnél fiatalabb gyermek
- legalább egy éves TB jogviszony
- köztartozás mentesség

Az igénylés további feltételei még:

A támogatás az igénylő/együttes igénylők esetében csak egyetlen alkalommal vehető igénybe. Az igénylés feltétele, hogy az igénylő/együttes igénylők saját, vér szerinti vagy örökbefogadott gyermeket neveljenek háztartásukban és valamennyien legalább egy éve a felújítással érintett ingatlanban rendelkezzenek lakóhellyel, amelyben együttes tulajdoni hányaduk érje el legalább az 50%-ot.

Az egy éves kitétel alól kivétel a magzat, illetve az egy évnél nem régebben született gyermek, valamint az az eset, amikor az érintett lakás tulajdonjogának megszerzésére egy éven belül került sor.
 

- Az igénylő vagy együttes igénylés esetén legalább az egyikük rendelkezzen egy év foglalkoztatotti jogviszonnyal.

- Az igénylő, együttes igénylés esetén házastársa vagy élettársa sem rendelkezhet az állami adóhatóságnál nyilvántartott köztartozással.

- A Rendeletben meghatározott építési tevékenységekre vonatkozóan a kivitelezést végző vállalkozóval 2021. január 1-je után megkötött szerződéssel kell rendelkeznie az igénylőnek.

- A szerződött vállalkozó nem lehet sem az igénylő, együttes igénylés esetén házastársa vagy élettársa Ptk. szerinti közeli hozzátartozója, illetve sem ők, sem Ptk. szerinti hozzátartozóik nem rendelkezhetnek tulajdoni részesedéssel vagy nem tölthetnek be tisztséget ezen vállalkozásban.

- A felújítási munkákat számlák másolatával igazolni kell, a számláknak vagy az igénylő, vagy együttes igénylés esetén házastársa/élettársa nevére és a felújított ingatlan címére kell, hogy szóljanak.

- Nagyon fontos feltétel, hogy a kérelemhez szükséges valamennyi szükséges nyilatkozatot az igénylő kitöltse.

 

Amennyiben szeretné kiszámolni mekkora napelemes rendszerre van szüksége kattinson a kalkulátor gombra.


Magyar Államkincstár által kiadott részletes tájékoztatók:

Otthonfelújítási Kormányrendelet

Részletes tájékoztató, példák

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket. Infó itt.