Kérdések és válaszok, avagy mire kíváncsi az ügyfél?

Kérdések és válaszok, avagy mire kíváncsi az ügyfél?

  • 2021.01.28

Üdvözöllek Benneteket!

Juhos Norbert vagyok az Alfanapelem Kft vezetője.

Naponta több tíz emberrel beszélgetek, akik mind napelemes rendszert szeretnének. Ebben a posztban megpróbálok Nektek abban segíteni, hogy milyen kérdések merülnek fel általában, bízva abban, hogy néhány dolog kitisztul mindenkinek. Elnézést, de nem tudtam rövidre fogni... :)

- Milyen invertereket használtok?
- 4 fajta invertert forgalmazunk. SAJ, Huawei, Fronius és Solar Edge. A string inverterek közül manapság a Huawei szokott lenni a "kedvencetek" a maga 10 év gyári garanciájával és technikai tudásával.

- Milyen napelemeitek vannak?
- SHARP napelemeket telepítünk a legtöbbet, ebből is a NU-JC330W monokristályost.

 

- Szükséges a helyszíni felmérés?
- IGEN, mindenképp ki kell mennünk helyszíni szemlére. Csak ott helyben tudjuk eldönteni az apró részleteket. Higgyétek el Nektek is így a legbiztonságosabb! Természetesen mindezt díjmentesen tesszük Debrecenben és vonzáskörzetében.

- Ti intézitek a szolgáltatónál az ügyintézést?
- Igen! Kérünk egy meghatalmazást Tőletek és onnantól kezdve minden a mi feladatunk, egészen a rendszer átadásáig.

- 2021 június 30. Bele fogunk férni a szaldó elszámolásba úgy, hogy igénybe vesszük az 50%-os állami támogatást?
- Nagyon nehéz kérdés, mert nem tudjuk befolyásolni az áramszolgáltató munkáját. Szerény véleményem szerint akinek februárban be tudjuk adni az igénybejelentőjét a jó eséllyel még meg tudja szerezni a szaldós szerződését.

Mi annyiban tudunk segíteni, hogy a lehető leghamarabb beadjuk az igényeteket. A január elején beadott igények most sorban jönnek meg, úgyhogy szerintem nincs olyan nagy baj egyenlőre az elbírálással.

Mennyi előleget kértek?
Nem kérünk előleget! Pontosan a szaldó bruttó szerződés miatt jelenleg csak a tervezési díjat kérjük el (65.000.- +áfa) a fennmaradó összeget a telepítés napján kell kifizetnetek. Ezzel próbálunk  lehetősséget hagyni a kezetekben, hogy az utolsó pillanatig át tudjátok gondolni, hogy milyen utat válasszatok.

 

Bármilyen kérdésetek felmerül, nyugodtak írjatok az info@alfanapelem.hu -ra vagy keressetek a +36 70 3336611 telefonon. Amiben tudok, szívesen segítek.

Kérlek töltsétek ki a kalkulátorunkat, adjátok meg telefonszámotokat és ígérem a lehető leghamarabb vissza hívlak Benneteket.

 

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket. Infó itt.